Ämne: Webhotell
Visa ett inlägg
Oläst 2007-11-08, 16:53 #10
Magnus_A Magnus_A är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: May 2006
Inlägg: 2 604
Magnus_A Magnus_A är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: May 2006
Inlägg: 2 604
Citat:
Originally posted by Pirate@Nov 8 2007, 17:24
Det är så att min hemsida inte är speciellt stor. Har en databas med några hundra artiklar och allt fungarar ofta bra. Men vissa tider och speciellt sen eftermiddag vid 16-17 tiden kan det ta flera minuter innan artiklarna hämtas från mysql och kommer upp det blir seeeeeegt som fan. Har klagat flera gånger och de skyller på en det ena och än det andra och säger att det nu ska vara fixat. Men det är samma visa. Har nu tröttnat och vill prova ett annat hotell.
Det du beskriver är inte ovanligt och kan bero på lite olika saker. Det är inte säkert att det blir bättre bara för att du byter hotell.
Det låter som om något av följande saker inträffat:
mysql-servern,som ofta ligger på en annan server än den som servar sidorna, är felkonfigurerad. Om man inte slår av DNS-slagningar i konfigurationen så gör den en slagning på varje anrop => segt. har hänt mej på fd Digikom, numera Crystone, och gjorde att jag bytte webbhotell till slut.
Sen kan mysqlservern vara överbelastad på det viset att dina frågor åker ur query-cachen och så måste dom läsas in igen, tar extra tid.
Magnus_A är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat