Ämne: missdomain
Visa ett inlägg
Oläst 2006-10-03, 22:37 #8
Emil_P Emil_P är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 1 088
Emil_P Emil_P är inte uppkopplad
Har WN som tidsfördriv
 
Reg.datum: Oct 2003
Inlägg: 1 088
Citat:
Ursprungligen postat av magic
Tvinga säljaren att logga in en gång i månaden (eller oftare) för att hålla sina auktioner live. skicka ett påminnelse email och varna efter 3 veckor och ett mail efter en månad som talar om att dessa auktioner nu har hamnat i karantän tills personen loggar in igen.
Idag så måste säljaren återaktivera sin aukton efter 12 månader, men man kanske skulle sänka detta till 6 månader. Påminnelsemail är inget vi tror på i och med att inkorgarna fylls med massor av skräp och ännu ett mail som inte tillför något är inte populärt.

Citat:
Originally posted by -jake@Oct 3 2006, 10:57
I mitt fall borde inte säljaren vara så svår att få tag på då webbsidan i fråga återigen är utanonserad på missdomain (i kombination med en annan webbsida). Säljaren borde även gå att kontaka genom den webbsidan som de sålde som fortfarande är aktiv. Men frågan är om man är juridiskt bindande att genomföra försäljningen vid ett avslut över reservationspriset på missdomain.
Ja, försäljningen är juridisk bindande. Men, problemet har varit många gånger att bevisa om säljaren hade rätt att sälja domännamnet. Många har hävdat att gamla anställda har lagt ut företagets domännamn, och att börja driva juridiska procceser för domännamn som köpts för 100 euro är ju helt bortkastat. I några fall har vi till och med fått samtal från en arg förälder som gnäller om att vi inte kan gå vidare med någon rättslig prövning på grund av att säljaren är minderårig. I ditt fall är det så att personen sålt ett domännamn som han inte ens äger själv, alla fall om man får tro whois-informationen. Vi har inte fått tag på honom för att bekräfta detta, men ringer man till bolaget som står som ägare av domännamnet så ställer sig alla frågande till försäljningen. Min kollega Björn har begärt fram uppgifter från hans internetleverantör.

Citat:
Originally posted by -webdoc@Oct 3 2006, 21:54
Jag har köpt två domäner via missdomain, och betalat för dem givetvis, men trots det har inget hänt fortfarande. Nu har det nog gått över 1-2 månader. Jag har dock ett köp som gått igenom helt problemfritt. Som nämnt, är det tråkigt med oseriösa köpare och säljare som stökar till på Missdomain.
Tyvärr så finns det inte bara oseriösa säljare utan även oseriösa köpare. Vi har börjat skicka en del obetalda fakturor till inkasso men även dom har svårt att få in pengarna från köparna.

Citat:
Ursprungligen postat av webdoc
För övrigt är Missdomain är bra sida med mycket potential.
Vi har precis blivit klara med en ny version av sajten som vi just nu håller på att betatesta så allt fungerar. Det kommer göra det bättre att undvika långdragna försäljningsprocesser, bland annat kommer säljaren kunna ta beslut om försäljning vid varje bud som kommer in ochberhöver alltså inte (som idag) vänta tills det når reservationspriset. Vi håller även på att undersöka möjligheterna med kreditkortsbetalning så man kan snabba på inbetalningar av köpesumman vid en försäljning.
Emil_P är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat