Visa ett inlägg
Oläst 2009-03-01, 17:04 #9
patrikweb patrikweb är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 6 096
patrikweb patrikweb är inte uppkopplad
Klarade millennium-buggen
 
Reg.datum: Nov 2004
Inlägg: 6 096
Bahnhof med Jon har ju alltid varit en mediahora om man säger så, men Pionen mot alla hallar som finns så är det rätt extrem liten %.

Om du är intresserad av IT-Infrastruktur i sig så är rena serverhallar rätt dåligt val att besöka. Inget större värde i sig om man ser till innehåll.

Att gå kolla på rack i en rad med en hög servrar i där nästan allt ser samma ut, visst finns väl kanske någon kund som har något sexigt stor SAN mot övriga men generelt så är det inte så kul.


Om man ska inrikta sig på infrastruktur så har du ju först fibernätet + radio nät som grund.

Där har vi ju regeneratorstationer/förstärkarstationer i rätt stort antal i Sverige, sedan har man ju övriga core nätet som routrar/switchar i antal siter i Sverige med.

Sedan den lokala infrastrukturen i städerna, allt från stadsnät till "privata" leverantörers noder. Allt från fibernät till aktiv utrustning.

I Fast Telefoni så har vi ju KC/LX/FX/UX stationer etc, sedan har vi ju siter för GSM/3G där man har BTS:er + MSC:er och liknande.

Finns ju i grunden hur mycket som hellst i Infrastruktur, och du kommer inte ens få reda på vad många av dom olika anläggningarna ens ligger.

Sedan kanske du får inrikta dig på en viss del, men även om du väljer "IP" så finns ju så extremt mycket på lägre nivå som fysiska kablarna samt lägre lager.
patrikweb är inte uppkopplad   Svara med citatSvara med citat